Direct naar de inhoud

  • Gepubliceerd op:

    Global plastics consumption has increased more than six-fold since 1980. This is causing high and rapidly increasing levels of plastic pollution, which poses serious risks to human health and biodiversity. Cardano participates and supports a variety of initiatives targeting different actors to address the plastic pollution crisis. One of the latest initiatives we supported was an investor statement calling petrochemical companies that produce plastic polymers to take stronger action towards plastics circularity.

  • Gepubliceerd op:

    De Europese Milieuraad heeft op maandag 17 juni 2024 de Natuurherstelwet goedgekeurd. Daarmee is een belangrijke stap gezet in de bescherming van natuur en klimaat in Europa. Dat is hard nodig, want het gaat niet goed met de Europese natuur en het klimaat. Wat betekent dit voor Nederlandse boeren, voor de natuurbalans en voor beleggers?

  • Gepubliceerd op:

    Veel institutionele beleggers sloten wapenfabrikanten doorgaans uit in hun duurzaamheidsbeleid. Is dat veranderd sinds het moment dat agressor Rusland Oekraïne binnenviel begin 2022? Beleggen in wapens en/of de defensiesector is altijd al een gevoelig onderwerp geweest.

  • Gepubliceerd op:

    In dit artikel bespreekt Dennis van der Putten – Chief Sustainability Officer bij Cardano de ontwikkelingen op het vlak van SFDR.

  • Gepubliceerd op:

    Als institutionele belegger hoef je, gegeven de onzekerheden die rond klimaatverandering hangen, niet direct je asset allocatie aan te passen. Maar het is wel goed om nu ook al extreme scenario’s in beeld te hebben.

  • Gepubliceerd op:

    Investeren in toegang tot schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen is een ondergeschoven kindje.

  • Gepubliceerd op:

    Pensioenfondsen en andere institutionele beleggers willen steeds meer ESG-impact maken. Maar dan wel met een gebalanceerd risico, met transparantie en een goed rendement. Investeren in hernieuwbare energie in opkomende landen biedt hiervoor uitgelezen mogelijkheden.

  • Gepubliceerd op:

    Verlies aan biodiversiteit is echter een zo mogelijk nog groter en urgenter probleem voor onze samenleving en de wereldeconomie dan klimaatverandering.

  • Gepubliceerd op:

    Niet alleen zijn de verwachtingen voor de techreuzen hooggespannen, ze lijken de portefeuilles van ESG-fondsen ook groener te maken. Maar zijn er addertjes onder het gras?

  • Gepubliceerd op:

    Verduurzaming van de beleggingsportefeuille is actueler dan ooit. Institutionele beleggers besteden hier terecht veel aandacht aan. Het implementeren en beheren van duurzaamheidsambities in de passieve aandelenportefeuille vergt goed doordachte besluitvorming. Kiezen voor een op het oog eenvoudige oplossing, zoals de Paris Aligned Benchmark, kan echter al snel leiden tot klimaattunnelvisie.

  • Gepubliceerd op:

    Een overheid die zijn schuldenplafond moet verhogen is iets waar we aan zullen moeten wennen. Recent was de VS aan de beurt. Waardoor lopen de kosten op? En waar moet je de
    kredietwaardigheid van een overheid op beoordelen? De klimaatverandering heeft in ieder geval impact op de begroting van overheden en hun schuldenniveau.